Ny del dag: $ 239 PI Clone

Linaro har avslørt en ny armbasert enkeltbord datamaskin.

Hikey 960, utviklet i partnerskap med 96 bord, gir den enkelte 4 arm Cortex-A73-kjernene klokket på 2,4 GHz, 4 arm Cortex-A53-kjerner klokket på 1,8 GHz, en Mali GPU (UGH), 32 GB flash-lagring, 3 GB LPDDR4 , HDMI 1.2, WiFi, Bluetooth, USB 3.0 Skriv inn A, PCIe på en M.2-kontakt, samt en kjent 40-pin GPIO-kontakt hvis konfigurasjon ikke publiseres, men er imidlertid en vi kan gjøre en ekstremt informert antagelse om. Dette er en kraftig armbasert single-board-datamaskin som er nøyaktig samme størrelse som et kredittkort.

Denne enkeltbrettet datamaskinen trekker mye mer kraft enn en Raspberry Pi (men mindre enn 24 W med en 12V-forsyning), men det er det du får når du trenger en kraftig armbrikke. Interessant, Hikey 960-stedene alle kontaktene på den ene siden av brettet. Dette er en funksjon ekstremt vanlig oversett i armbaserte enkeltpensjonsdatamaskiner; Alle portene på skrivebordet er på baksiden, så vel som det bare er fornuftig å begrense ledningene, så vel som dongles til den ene siden av en Nintendo-formet 3D-trykt kabinett.

Dette er ikke den aller første armbaserte enkeltbord-datamaskinen som markedsfører seg som en mye kraftigere PI. Pine64 var ment å være vesentlig mye kraftigere, administrere 4K HDMI, så vel som bringe Android til skrivebordet. De aller første versjonene av Pine64 virkelig suget. Imidlertid har mange av kinks blitt utarbeidet, så vel som folkene bak Pine64 leverer nå en noe rimelig lav-end krombookeske bærbar PC for $ 89. Dette er en bærbar PC for under en Benjamin, mens Hikey 960 vil tilby for $ 239. Det er nøyaktig samme pris som en Intel NUC eller annen liten PC som kjører en X86 CPU. Selvfølgelig vil Hikey 960 ha høyere ytelse sammenlignet med dagens PI, eller annen PI-morder som Asus Tinker-kortet, men det må være et poeng med avtagende avkastning. Uansett, vi ser frem til å få hendene på en av disse kraftige enkeltpensjonene.

Back to top