Donald Trump sier at han vil tvinge Apple til å bygge sine “jævla datamaskiner og ting” i USA

Republikansk presidentkandidat Donald Trump har brukt et nylig rally på Liberty University i Virginia for å bringe Apple i sitt press for å bli den mektigste Mennesket i verden. Når han snakket på rally, klarte Trump å gå gjennom sitt vanlige repertoar designet for å sjokkere amerikanere til å vise en slags støtte i håp om alvorlig endring som oppstår. Denne gangen nevnte milliardæren Apple inn i talen sin ved å hevde at han ville tvinge selskapet til å bringe maskinvareproduksjonen til USA dersom han skulle lykkes i sitt bud på presidentskapet.

Den spesielle delen av Trumps tale var fokusert på metoder for å bringe produksjonen tilbake til USA og holde den borte fra land med relativt billigere produksjonskostnader, som Kina. Donald Trump informerte publikum om at for å begynne å bringe produksjonen tilbake i landet, ville han tvinge Apple til å “begynne å bygge sine forbannede datamaskiner og ting i dette landet”.

Trump er ikke den første personen som antyder at å produsere maskinvare i landet i stedet for å outsourcere, det er en god idé, men det så ut til å være der argumentet er avsluttet:

Jeg sa at Amerika er fantastisk igjen, og jeg tror faktisk vi kan si nå, og jeg tror virkelig på dette, vi kommer til å få ting til å komme … vi kommer til å få Apple til å begynne å bygge sine forbannede datamaskiner og ting i dette landet, i stedet av i andre land.

Å ha Apple – og andre selskaper for den saks skyld – bringe produksjonen tilbake til USA er helt klart den romantiske løsningen som vil skape arbeidsplasser og gi et betydelig løft for økonomien. Når det er sagt, ga Trump noe reelt håndgripelig argument for hvordan han og kontoret hans ville få noe slikt til å skje hvis han skulle bli president i USA. Hans administrasjon kan potensielt tilby Tim Cooks Apple Inc. insentiver og skattelettelser for å produsere maskinvaren i USA, men med tanke på høyere arbeidskraftskostnader i USA sammenlignet med Kina, blant annet er det ingen juridisk grunn for Apple å gjøre dette, og det vil ta En betydelig nudge av regjeringen for å lokke Apple til et slikt trekk.

Selvfølgelig er det det skarpe faktum at forsyningskjeder i Kina for eksempel er mye større enn de i USA, så Trump måtte først finne ut en måte å utvide landets produksjonsevne til å bringe det opp til på nivå med den asiatiske asiatiske asiatiske asiatiske land.

Å tvinge store selskaper til å flytte produksjon til USA er ikke den mest latterlige tingen som Trump har sagt under kampanjen hans, men uten et skikkelig veikart på plass om hvordan han og hans administrasjon realistisk kan få dette til å skje, er det egentlig ikke noe mer enn Et forsøk på å skyte opp en patriotisk publikum som kjemper om endring.

Du kan følge oss på Twitter, legge oss til din sirkel på Google+ eller som vår Facebook -side for å holde deg oppdatert på alt det siste fra Microsoft, Google, Apple og nettet.

Back to top